زایمان سزارین چه عوارضی دارد؟
در این مقاله برآنیم با نگاهی دقیق تر و متفاوت به مقوله زایمان سزارین بپردازیم، تا در انتها از مزایای زایان سزارین، عوارض و خطرات آن و هرآنچه در ذهن از زایمان سزارین و نحوه انجام آن سوال دارید، مطلع شوید. ادامه مطلب را با ماه همراه باشید.
زایمان سزارین: مزایا و عوارض
زایمان سزارین از نوع زایمان هایی است برای زنان با مزایا و عوارضی همراه است که در اینجا هر دو را در کنار هم خواهیم آورد و نیز به مزیت زایمان طبیعی نسبت به زایمان سزارین اشاره ای خواهیم داشت تا بتوانید آنها را با هم بسنجید و خود قاضی باشید که کدام یک نوع زایمان از آن دیگری بهتر است.
از آنجا که زنان همواره به نقاط مثبت زایمان سزارین می نگرند متاسفانه به عمق عوارض بدی که برای خود و نوزادشان رقم می زنند کمتر توجه می کنند و این انتخاب در بسیاری از زنان باعث شده است که با پشیمانی مواجه شوند.
(این هشدار ها صرفا برای کسانی است که شرایط زایمان طبیعی را دارند ولی آن را بر نمی گزینند. بدیهی است که کسانی هستند زایمان طبیعی برای آنها و نوزادشان خطر آفرین است و به همین جهت گریزی از گزینش زایمان از نوع سزارین ندارند. ولی اینها استثنا هستند و شامل این هشدار ها نمی شوند و آنان حتما باید تذکرات پزشک شان گوش سپارند.)
- یکی از عارضه ها برای مادرانی که زایمان سزارین انجام می دهند با آن مواجه می شوند عفونتی است که پس از زایمان احتمال وقوع آن وجود دارد. مشاهده شده زنان در زایمان سزارین چون که برش هایی بر روی شکم آنها ایجاد شده است در همین نواحی عفونت هایی پدید می آید.
- در جریان زایمان سزارین پزشکان از داروهای بیهوشی استفاده می کنند. همین مواد بیهوشی در بسیاری از زنان تاثیر منفی گذارده و موجب سردرد و یا مشکلاتی در ناحیه ریه و تنفس آنها ایجاد می کند.
- این نوع از زایمان کم ترین درد را برای مادر به همراه دارد اما نباید این را از نظر دور نگه داشت که دردی که در زایمان طبیعی هم به مادر و هم به جنین وارد می شود مقطعی است اما اثرات مثبت طولانی مدت دارد از جمله اینکه آبی که در ریه کودک وجود دارد در اثر فشار خارج شده و کودک بعد ها با هیچ گونه خطری مواجه نمی شود.
- زایمان سزارین در کوتاه ترین زمان رخ می دهد ولی مشاهده شده است که مادرانی که فرزند خود را با درد های زایمان طبیعی متولد کرده اند کمترین مشکلات را نسبت به کودکان سزارینی دارند.
- دوره زایمان در نوع سزارین کوتاه است اما دوره نقاهت و بهبودی بسیار طولانی تر از زایمان طبیعی است.
- از مهم ترین اتفاقات که در جریان زایمان سزارین می افتد این است که در زایمان سزارین میزان خونریزی تقریبا دو تا سه برابر زایمان طبیعی است و همین میزان اضافی ای از خونریزی است که مادر را بسیار بیشتر از زایمان طبیعی با مشکلات و عارضه های بعد از آن مواجه می سازد.
آمادگی های قبل از زایمان سزارین
- زنانی که می خواهند زایمان سزارین انجام دهند حتما باید ابتدا با پزشک و نیز بیمارستانی هماهنگ کنند تا زمان انجام هیچ گونه مشکلی اداری و یا معطلی نداشته باشند.
- حتما از پزشکانی کمک بگیرند که در زمینه مورد نظر تخصص و مهارت بالایی داشته باشند.
- نکته ای که زنان باید توجه کنند این است که پیش از سزارین باید دوش بگیرند و در شرایط کاملا تمیز و پاک به عمل سزارین بروند.
- از توصیه هایی که پزشکان به مادران دارند این است که از بی حسی های موضعی استفاده شود تا از خطراتی که بیهوشی دارد اجتناب گردد.
- از دیگر توصیه هایی که به مادران می شود این موضوع مهم است که تلاش کنید بلافاصله بعد از زایمان سزارین بتوانید به کودک خود شیردهی کنید.
مراقبت های بعد از زایمان سزارین
حتما تمامی نکاتی را که برای جلوگیری از عفونت های احتمالی وجود دارد را رعایت کنید تا با این عارضه مواجه نشوید.
- حتما معاینات پزشکی بعد از زایمان را داشته باشید تا تحت نظارت پزشک تمامی شرایط بالینی و عمومی مساعدی داشته باشید مبادا با مشکلاتی مواجه شوید که غیر قابل جبران باشد.
- از نکاتی که باید رعایت کنید نوع تغذیه است. تغذیه مهم ترین عاملی است که می تواند تاثیر بسیاری بر کوتاه شدن روند بهبودی بگذارد و زخم ها به زودی ترمیم یابند.
- از جمله مواد غذایی ای که باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد،جگر و گوشت تازه است. زیرا که اینان می توانند برای خون سازی مفید باشند. (فراموش نکنید که در زایمان سزارین خون زیادی را از دست می دهید.)
- مادر باید پس از سزارین تا زمانی که پزشک صلاح می بیند از خوردن غذاها و خوراکی اجتناب کند. بعد از آنکه پزشک اجازه خوردن غذا داد باید از خوراکی های آبکی و مایعات مثل انواع سوپ ها و آش ها استفاده کند.
- شیر دادن به کودک باعث می شود سینه ها از شیر های تازه پر شود. به همین جهت توصیه می کنیم که تمام تلاش خود را داشته باشید تا شیردهی به کودک به تعویق نیفتد زیرا که برای سلامتی مادر می تواند آسیب زا باشد.
- حتما در صورتی که در محل بخیه ها با عارضه هایی غیر طبیعی مواجه شدید در اولین فرصت با پزشک در میان بگذارید تا بتوانید مشاوره های لازم را داشته باشید.
نتیجه گیری
در انتها بر خود لازم می دانیم این نکته را به زنان و مادران عزیز یادآور شویم که پیش از آنکه نوع زایمان خود را انتخاب کنید حتما تمامی جوانب مثبت و نفی آنها را بسنجید تا کمترین احتمال خطر برای شما وجود داشته باشد. در این مسیر می توانید از زنانی که زایمان داشته اند پرس و جو کنید و نهایتا با بررسی و تحلیل سخنان آنها بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
البته این نکته را در نظر داریم که برخی از زنان به علت شرایط جسمی و بالینی خود بالاجبار یک گزینه بیشتر ندارند و باید سزارین انجام دهند. ولی این سنجش برای کسانی است که امکان انتخاب دارند.
امید است که اطلاعات ارائه شده در این مقاله بتواند روشنگری لازم را در زمینه زایمان سزارین داشته باشد.
اگه کسی چند عمل قبل از سزارین انجام داده باشه و بخواد عمل لیفت بعد از سزارین انجام بده خطر ناک نیست